Libelles

Ondanks dat het al half september is zijn er nog steeds heel veel Libelles in de AWD aktief, en dat komt natuurlijk ook door het fraaie nazomerweer. De meest voorkomende soort is de Steenrode Heidelibel, waarvaon overigens alleen het mannetje echt goed rood is om te zien.
Ik heb ze vandaag vanuit allerlei standpunten kunnen fotograferen, ze bleven meestal goed stilzitten in het zonnetje en je hebt dan goed de tijd om een mooie hoek en achtergrond te kiezen. Het voordeel van de Libelles is dat ze vrij groot zijn en ik gebruik dan ook geen echt macro objectief maar mijn Nikon AFS 300mm f/4E PF VR i.c.m. van de 1.4x teleconverter. Zodoende kan ik lekker afstand houden (minimaal 1.4 meter) en krijg ik ze met 420mm tele toch flink in beeld, en die beelden worden gevormd door de D800.

Hier een selectie van de foto’s, allen vanuit de hand geschoten. Klik op de foto’s om ze groot te zien en eventueel als dia presentatie te bekijken.

2 thoughts on “Libelles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *