Plasdras vogels….

Afgelopen zaterdag ben ik door een collega fotograaf ook nog meegenomen naar een aantal nieuwe vogel gebiedjes, erg leuk om weer wat nieuwe plekjes te leren kennen! Bij één van deze plekken in de buurt van Den Helder is een kijkscherm van waarachter je een mooi zicht hebt op een plasdras gebiedje. Hier aangekomen heb ik een aantal foto’s kunnen schieten met de Nikon 500mm VR f/4 lens, en hoewel alles nog vrij ver weg was wil ik hier eens laten zien dat je met een toplens toch nog behoorljk veel kan uitsnijden voor redelijk goede foto’s op het web.

500mm, 1/800s bij f/4 en iso 200

De eerste foto is een Krakeend, het licht was nogal wisselend door de wolken. De camera steunde op een rijstzak en de beeldstabilisatie was aan.

500mm, 1/2500s bij f/5 en iso 200

Bovenstaande foto is een Bergeend, nog niet helemaal uit de rui, maar hij begint alweer op kleur te komen.

Omdat de sluitertijden zo snel waren en de camera goed werd ondersteund heb ik de VR uitgezet, bij mijn Sigma krijg je dan echt scherpere foto’s, bij de Nikon zie ik een veel kleiner verschil, maar het is er wel, zie onderstaande dame Slobeend.

500mm, 1/1000s bij f/4 en iso 200

Het leuke van de plasdras gebiedjes is dat er vaak ook nog plantjes in het water staan, en dat vormt een mooie achtergrond, zo ook bij onderstaande twee foto’s van de Krakeend.

500mm, 1/1600s bij f/4 en iso 200

500mm, 1/640s bij f/6.3 en iso 200

Als laatste nog twee van de Slobeend, hier scheen het licht net mooi op het koppie, waarbij de tweede foto weer heel mooi in de plantjes is. Al deze foto’s zijn echt flinke crops, en hier bewijst de kwaliteit van deze top vogel lens zich duidelijk!

500mm, 1/1600s bij f/4.5 en iso 200

500mm, 1/1000s bij f/4.5 en iso 200

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *