Lekker in een boom….

Ik heb de afgelopen paar maanden vele foto’s kunnen maken van mijn favoriete roofvogel, de Bruine Kiekendief. Aangezien deze vogel zijn nest in het riet heeft, zijn vrijwel alle foto’s die ik heb van de Kiekendief in vlucht, want in rust zit deze vogel vaak op het nest. Gelukkig trof ik het een paar dagen geleden dat vroeg in de ochtend het Bruine Kiekendief mannetje weer eens lekker op de uitkijk zat in een boom.

Bruine Kiekendief

500mm, 1/250s bij f/7.1 en iso 200 met +2/3 stop compensatie

Om deze kans goed te benutten ben ik, oplettend of de vogel niet mijn kant opkeek, telkens een stukje dichterbij ‘gegleden’, dat kan met een hybride auto. En zo heb ik een uitgebreide poetsbeurt kunnen fotograferen, met mooi licht en lekker vrij in een dode boom.

Bruine Kiekendief

500mm, 1/250s bij f/7.1 en iso 200 met +2/3 stop compensatie

Bruine Kiekendief

500mm, 1/250s bij f/7.1 en iso 200 met +2/3 stop compensatie

Het leuke is dat ik een paar dagen geleden bedacht had dat ik voor mezelf een fotoboek wil maken alleen gewijd aan de Bruine Kiekendief, want ik heb inmiddels vele fraaie platen. Het enige wat eigenlijk ontbrak aan mijn voorraad foto’s was een vogel ‘in rust’, en juist deze ochtend had ik het geluk om fraaie ‘zit’ platen te schieten.

Bruine Kiekendief

500mm, 1/250s bij f/7.1 en iso 200 met +2/3 stop compensatie

Bruine Kiekendief

500mm, 1/250s bij f/7.1 en iso 200 met +2/3 stop compensatie

Bruine Kiekendief

500mm, 1/250s bij f/7.1 en iso 200 met +2/3 stop compensatie

Alle foto’s zijn weer geschoten met mijn Nikon D300s – Sigma 50-500 OS combi vanuit de auto, met de camera op de rijstzak. Tijdens de vluchtplaten schiet ik altijd met sluitertijd voorkeuze, je wilt dan een snelle tijd, maar in dit geval kon ik met diafragma voorkeuze werken, want de vogel zat lekker stil en ik kon dus enigszins diafragmeren voor optimale scherpte. Verder stond de beeldstabilisatie weer uit, dat is ook een must als je vanaf statief of rijstzak schiet.
Nu kan ik een selektie gaan maken van de foto’s voor het Kiekendief boek projekt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *