Kiekendief

Mijn wens was om de Bruine Kiekendief vast te leggen terwijl hij nestmateriaal aan het verzamelen is. Dat is onlangs gelukt, ik heb een aantal redelijke foto’s kunnen maken van deze prachtige vogel.

500mm, 1/800s bij f/6.3 en iso 450, +2/3 stop compensatie

Aangezien het allen vluchtfoto’s zijn heb ik de camera op sluitertijd voorkeuze ingesteld om de vlucht te kunnen bevriezen. Gezien de lichtomstandheden kon dat niet veel sneller dan 1/800 s, want anders zou de ISO instelling te hoog worden. De foto’s zijn geschoten vanaf het dak van de auto, steunend op een rijstzak. Ik ben inmiddels op zoek naar een stevig statief die ik op ooghoogte kan gebruiken met mijn schommelkop, waarschijnlijk wordt het nu toch een Gitzo statief, duur maar wel topkwaliteit.

Het gebied waar de Kiekendief bezig is een nestplaats te zoeken/maken, is zowiezo een geweldig vogel gebied. Ik heb de Rietgors, Blauwborst, Kneu, Graspieper, Heggenmus en alle bekende weidevogels er al waargenomen en ook gefotografeerd!
Maar goed, dit keer ging het mij om de Bruine Kiekendief. Soms is hij in geen velden of wegen te bekennen en dan opeens komt hij weer aanvliegen, terwijl het vrouwtje zit te roepen in het riet. Prachtige momenten zijn dat om vast te leggen. Ik heb er dan ook weer van genoten.

500mm, 1/1000s bij f/6.3 en iso 400, +2/3 stop compensatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *