Zuid Limburgs landschap

De eerste week van januari zijn we weer een weekje in Vijlen geweest, in het prachtige heuvellandschap van Zuid Limburg. Het weer zat niet echt mee dit keer, maar we hebben toch nog wel redelijk wat kunnen wandelen. Ik was de afgelopen tijd een beetje ‘fotografiemoe’, weinig gemotiveerd om te fotograferen, en al helemaal niet om vogels te proberen te schieten. Ik had naar Vijlen uiteraard wel alles meegenomen, maar me voorgenomen om weer eens wat meer landschappen te doen. Het voordeel van slecht weer is dramatische luchten, zoals de eerste foto laat zien.

20120115-203134.jpg

Deze foto is gemaakt met de Canon G10, wat voor landschapsfotografie een geweldige camera is. Het grote voordeel is dat’ie lekker licht is, je kunt hem altijd meenemen, en toch is alles goed instelbaar en kun je in RAW fotograferen. Het nadeel is dat door de kleine sensor het dynamisch bereik niet zo groot is, iets wat je eigenlijk wel zou willen bij bovenstaande foto.

De volgende foto is ook met de G10 gemaakt en vind ik zelf de mooiste foto die ik gemaakt heb in Zuid Limburg. Gemaakt tijdens een wandeling rond Pieters-Voeren, blubberig maar wel mooi.

20120115-203405.jpg

Alle kleine paadjes waren te modderig om te belopen, veel stond ook half onder water door de vele regen van de afgelopen weken. Maar gelukkig kun je in ZL ook erg goed wandelen op kleine verharde weggetjes en zo van de mooie uitzichten genieten.

20120115-203907.jpg

Als laatste nog een foto met weer dramatische lichtval, ook deze is gemaakt met de G10, een perfekte wandelcamera!

20120115-204041.jpg

Rest nog te melden dat ik dit bericht heb geschreven op mijn iPad, handig om ook op deze manier berichten te kunnen uploaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *