Bezoek aan de Oostvaardersplassen

Vandaag moest ik mijn foto ophalen van de expositie in bezoekerscentrum de Trekvogel vlakbij de Lepelaarsplassen, georganiseerd samen met het Natuurshot forum. Natuurlijk ga je dan ook altijd even kijken bij een vogelhut, en ook nog even naar de roofvogels. Het was weer genieten, wel steenkoud maar er is altijd zoveel te zien.

Nonnetje

Bovenstaand Nonnetje was aan het foerageren langs de rietkraag, behoorlijk ver weg nog. Een lastig te fotograferen vogel vanwege veel wit. In feite heb ik de foto ook verkeerd belicht, ik had spotmeting moeten gebruiken, maar omdat ik altijd in RAW fotografeer kon ik nog een hoop ‘herstellen’. Gegevens, 500mm, 1/200s bij f/7.1 en iso 400 uit de hand.

Verder bij de roofvogel akkers kon ik ook deze Smelleken vastleggen (ik dacht eerst Kiekendief, maar mede Natuurshot forummers wezen mij op de Smelleken). Bijzonder, omdat ik deze soort nog nooit eerder had gefotografeerd.

Smelleken

Ook deze foto is geschoten met de Sigma 50-500 OS op 500mm, 1/200s bij f/7.1 en iso 400 uit de hand. Op deze plek in de buurt van Almere zitten ongelooflijk veel roofvogels, en vandaag ook nog eens een vijftal zilverreigers. Het is allemaal wel redelijk ver weg maar met een goede verrekijker valt er veel te genieten!

(Ruigpoot)buizerd

De foto boven toont een Buizerd of Ruigpootbuizerd, op de achtergrond 2 zilverreigers, 1/160s bij f/7.1 en iso 400, ook uit de hand, vanuit de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *