Het wordt weer Futen tijd….

Zolangzamerhand beginnen de Futen zich weer klaar te maken om voor nageslacht te zorgen, en dit begint met het elkaar het hof maken, het zg. baltsen. In Enkhuizen zijn veel futen te vinden en vandaag ben ik er maar weer eens gaan kijken. Deze fuut was een beetje moe van al dat gedoe en probeerde al dobberend een dutje te doen. Wel een oogje open houden voor de eventuele potentiele dame (of heer, ik kan geen man/vrouw onderscheid maken bij deze vogels), mocht deze langszij komen….

Foto geschoten op 500mm, 1/100s bij f/6.3 en iso 220. Uitgesneden en uitgebreid bewerkt in Photoshop CS3, met name zijn allerlei storende rietstengels weggepoetst. Komende tijd hoop ik wat meer mooie aktie foto’s te kunnen maken van deze hofmakerij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *