Op jacht naar de Ruigpootbuizerd….

In Flevoland is er een locatie waar erg veel roofvogels bivakkeren en jagen over de velden. Het was afgelopen vrijdag een mooie zonnige dag, bij uitstek geschikt om er eens heen te gaan, temeer daar het in het weekend meestal erg druk is met vogelfotografen. De meeste vogels zaten toch wel erg ver weg, maar zowiezo door de verrekijker is dit een fantastisch schouwspel, want er zitten een tiental roofvogels zoals torenvalk, buizerd, blauwe kiekendief en de ruigpoot buizerd in dit gebied. Ze zijn regelmatig aan het jagen en de eerste foto toont een Ruigpootbuizerd die zojuist een muisje uit het land heeft geplukt, maar hij wordt achtervolgt door een Blauwe Kiekendief. Alle foto’s zijn geschoten met de Nikon D300s en de Sigma 50-500 OS op 500mm (en dan kom je eigenlijk nog te kort), uit de hand vanuit de (mobiele) schuilhut.

Dit was nog wel behoorlijk ver weg, foto geschoten bij 1/400s en f/8, gelukkig kwam op een gegeven moment een Ruigpoot wat dichterbij langs vliegen, getuige de volgende foto’s.

Hier is de Ruigpoot echt aan het duiken…

en nog eentje, je ziet hoe de vogel de grond aan het scannen is….

klaar om toe te slaan….

Alledrie de foto’s zijn genomen met 1/1250s en f/6.3 en ook nog behoorlijk uitgesneden. Verder zijn de RAW bestanden ‘ontwikkeld’ in Lightroom 3 en geoptimaliseerd voor web gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *