Grote zaagbek

Tijdens het wandelen vandaag bij de Ankeveense plassen, alwaar ik niet erg veel vogels zag, vlogen opeens deze Grote Zaagbekken langs. Toch wel een bijzonder moment, want deze vogels zie ik niet vaak. Even later zag ik een wit vlekje in het water en door de lens kijkend (nog steeds heel klein) kon ik toch zien dat dit ook een niet alledaagse vogel was. Op onderstaande uitgesneden foto kun je zien dat het om een Brilduiker gaat. Kwaliteit van de foto’s is niet geweldig, wel weer een leuk moment, temeer daar ik het grootste deel van de dag met de 50mm f/1.4 heb gefotografeerd en slechts een paar minuten voor dit moment deze lens had omgewisseld voor de Sigma 50-500 OS.

De Zaagbekken zijn gefotografeerd met 1/320s bij f/10, de Brilduiker met 1/500s bij f/6.3 en beide foto’s met iso 200 bij 500mm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *