Nog wat foto’s uit Zuid Limburg

We zijn alweer een klein weekje terug uit het mooie Zuid Limburg, alwaar we een bijna wintersport-achtige week hadden met heel veel wandelen in de sneeuw, onderstaande foto geeft een aardige impressie.

Deze foto is genomen met de Canon G10, mijn ‘compact’ camera, lekker licht om mee te nemen (ik had de dag ervoor de hele dag met de Nikon D300s en de Sigma 50-500 OS rondgewandeld, 3 kilo om je nek…), en ook met deze camera kan je prachtige foto’s maken. De foto is geschoten bij een brandpuntafstand (kleinbeeld omgerekend) van ongeveer 90mm, licht tele dus, en 1/125s bij f/4 op iso 80.

De eerste paar dagen waren vaak mistig en ook daar hou ik erg van kwa sfeer. Onderstaande foto is geschoten in een bos en de foto is nog wat bewerkt om de al te ‘mistige’ details toch nog zichtbaar te maken. Wat ik mooi vind zijn de zachte groene moskleuren in de wit/bruine omgeving.

Deze foto is genomen met de Nikon D300s en de Nikkor 85mm f/3.5 VR macro lens, uit de hand, 1/40s bij f/5.6 en iso 200.

Zoals gemeld heb ik een hele dag met de 3kg ‘vogelcombi’ rondgelopen, en wat geweldig is van het Sigma 50-500 objectief is natuurlijk het gigantische zoom bereik, zodat ik die dag zowel landschappen, paardenportretten als vogels heb kunnen fotograferen! Onderstaande Glanskop is een voorbeeld en ook de Torenvalk daaronder.

Glanskop, 500mm bij 1/800s, f/7.1 en iso 200

Torenvalk, 500mm bij 1/700s, f/7.1 en iso 200

Op vrijdag was in ruim 24 uur alle sneeuw verdwenen en moest al de sneeuw en ander smeltwater worden afgevoerd. Zaterdag op weg naar huis zijn we daarom nog even gaan kijken bij de Maas en deze stond onthutsend hoog. Op onderstaande foto zie je de dijk nog net boeven het water uitkomen, normaal ligt de rivier zo’n vier(!!!!) meter lager. Deze dijk is aangelegd n.a.v. de overstromingen 15 jaar geleden en zou hoog genoeg moeten zijn. Ik hoop het van harte…..

Deze foto is ook gemaakt de 85mm macro lens, 1/640s. bij f/3.5 en iso 200.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *