Wesp eet peertje…

gisteren in de tuin ontdekte ik waarom er zoveel aangevreten peren in onze Juttepeer zitten…..wespen! Gelukkig niet van die hele grote, zodat ik met de camera en 85mm macro tot op 30cm kon naderen om dit gedrag vast te leggen. Uren zijn ze bezig geweest, ook vliegen kwamen af en toe een hapje mee eten en aan het eind van de dag kwamen de Koolmeesjes! Bovenstaande foto is uit de hand genomen, dank aan de VR, met de D300s en de Nikon 85mm macro lens, 1/125s bij iso 250 en diafragma f/10. Voor macro werk zet ik de autofocus op 3D subject tracking, want dan wordt continu scherpgesteld tot het moment van afdruk en de kleinste beweging voor of achteruit brengt je al in en uit focus, dus dat helpt wel….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *