foto’s van de afgelopen tijd

Hoewel ik al een tijd geen bericht heb geplaatst wil dat niet zeggen dat ik niet gefotografeerd heb! Wel minder dan andere jaren, maar door het weer en steeds hogere eisen kwam het er minder van om op pad te gaan. Maar met de lente in aantocht wil ik toch wat foto’s laten zien van de afgelopen 2 maanden.

Allereerst kreeg ik de IJsvogel weer eens voor de lens, altijd een mooi vogeltje.

IJsvogel

In de vorst periode ben ik weer eens met de auto op pad geweest om nog wat meer de omgeving te verkennen, en in het plassen gebied ten zuid oosten van Zandvoort zag ik op het ijs een fraaie eendensoort zitten, de Casarca. Zo vaak zie je deze niet in het wild, met deze foto’s was ik erg blij.

Casarca

Begin februari waren we een lang weekend op Texel, en hoewel het aantal soorten vogels ietwat tegenviel (voor texel begrippen), heb ik toch nog wel mooie foto’s kunnen maken, ook van de gewone Zilvermeeuw in de branding.

Zilvermeeuw

En toen kregen we nog wat sneeuw! En uiteraard ben ik die dagen de AWD ingegaan, prachtig was het! Geen Vos gezien, maar wel veel herten en ook dat heeft mooie plaatjes opgeleverd.

Damhert

En ook onderstaande foto van de Wilde Zwanen in een sneeuwbui geeft die sfeer goed weer.

WIlde Zwanen

En dat was de sneeuw van de afgelopen winter, op naar het voorjaar! Ook de zo bekende Meerkoet vind ik een leuke vogel, en in de winter vind je ze vaak in bermen op zoek naar eten. En dan zie je goed hoe groot die poten zijn!

Meerkoet

Omdat we allebei flink de griep hadden gehad wilden we graag even naar de warmte en zijn een ruime week in zuid spanje geweest met temperaturen boven de 20 graden. Heerlijk natuurlijk, en uiteraard had ik mijn lichte camera set bij me.
Aldaar de eerste Boerenzwaluw van dit jaar kunnen fotograferen, vliegend nog wel, altijd lastig!

Boerenzwaluw

Een soort die ik daar veel gehoord en gezien heb, maar welke in Nederland weinig voorkomt is de Europese kanarie, een erg mooi vogeltje.

Europese Kanarie

Terug in Nederland begint nu toch echt het voorjaar wat door te breken, en een bezoek aan mijn oude woonomgeving leverde weer leuke plaatjes op van onder andere de Grutto.

Grutto

In de waterleiding duinen is het nog een beetje rustig, de struiken en bomen zijn nog kaal, dus niet genoeg bescherming voor het kleine grut, de Grasmus is er nog niet, wel al de Tjiftjaf, maar bijv. ook weer een zwangere Vos.

Vos

deze dame moest net even dringend plassen, maar je kan duidelijk de opgezette tepels zien, het teken van de zwangerschap.

En tot slot was ik vandaag weer eens op het strand en kon het uiteraard niet laten om ook nog wat Drieteentjes vast te leggen…

Drieteentjes

Ik ga proberen de komende tijd weer wat vaker updates te laten zien!
Uiteraard zijn alle foto’s weer geschoten met mijn Nikon D800 i.c.m. met de Nikon 300mm f/4 PF VR lens, vaak gekoppeld aan de Nikon TC14 of de TC17. Vrijwel alles uit de hand, al of niet met hoekzoeker.

4 Replies to “foto’s van de afgelopen tijd”

 1. Ik ben toevallig een Nikkor 500 F4 VR aan het testen en kwam je site tegen met info over de combinatie D800 en Nikkor F4 VR. Ik ben oprecht nieuwsgierig naar de verschillen in scherpte tussen beide combinaties, al dan niet met een TC.

  1. Hallo Robert, ik neem aan dat je bedoelt hoe de nikon 300mm f/4 VR + TC17II (500mm) zich verhoudt tot de nikon 500mm f/4?
   Dat antwoord is meervoudig:
   1) de 300mm + TC combi weegt 1kg, de 500mm f/4 (oude) 3.8kg of 3.1 (nieuw)
   2) 300 + tc kost €2400, 500mm f/4 occasion €5000, 500mm nieuw €110000
   3) de beweeglijkheid is door het lage gewicht van de 300mm + tc veel groter, je kunt heel snel reageren op veranderingen in positie.
   4) de beeldkwaliteit van de 500mm f/4 is nog net wat geraffineerder, maar de 300 + tc komt er zeer dicht bij.

   Voor mij was met name het gewicht erg belangrijk om voor de lichte combinatie te gaan. Een bevriende fotograaf heeft een tijdje terug zijn
   D4 + 500mm f/4 ingeruild voor de D500 + 300mm f/4 VR + TC17 en nog geen seconde spijt gehad!

   sukses met je keuze…
   grt, Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *