vogels aan zee

Ik heb van de week de eerste Drieteenstrandlopers weer gezien aan het strand, een klein groepje met daarin ook nog wat Bontbekpleviertjes.
Erg leuk, en voor mij een motivatie om weer eens aan het strand aan de gang te gaan met de fotografie. Het is momenteel nog prachtig zomerweer, wat als nadeel heeft dat er niet alleen vogels aan het strand zijn….
Voor de optimale strndvogel fotografie moeten een aantal faktoren samenvallen, het moment van laag water, de drukte met mensen en honden, de lichtval, de windhoeveelheid en windrichting en als laatste maar minder belangrijk de temperatuur.
Gisteren was de temperatuur zodanig dat ik met blote voeten en korte broek het strand op kon (+punt), het laag water was in de namiddag (±punt), de wind was stevig west (-punt) en het was behoorlijk druk (-punt). Helaas heb ik de 3teentjes niet gezien en heb me toen maar bezig gehouden met de diverse meeuwen. Het leuke is natuurlijk dat ze bijna altijd aktief zijn dus je kan mooie momenten vastleggen. Zie onderstaande foto’s, welke als diashow te bewonderen zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *