Aan het strand….

De afgelopen week heb ik een aantal malen weer eens gefotografeerd aan het strand, ditmaal met de nieuwe compacte 300mm lens. En dat was een groot genoegen!

FGB_8430

Bovenstaande Mantelmeeuw wilde wel mooi poseren met het strand als achtergrond, altijd goed voor mooie kleuren. Zoals ik al eens eerder gemeld heb keuren veel vogelfotografen de gemiddelde meeuw geen blik waardig, en dat is zonde want zeker op het strand kun je echt prachtige foto’s van ze maken, zeker als ze wat bijzondere houdingen aannemen zoals onderstaande jonge Zilvermeeuw.

FGB_8040-3

Behalve bovenstaande yoga houding deed dezelfde vogel ook nog wat strekoefeningen….

FGB_8340

In de plasjes die er altijd zijn met laag water kun je prachtig op waternivo fotograferen, zeker als je zoals bij deze foto gewoon in je zwemkleding kan werken…?

FGB_8059-2

Ook de Scholekster liet zich zien, wel wat schuwer dan de meeuwen maar uiteindelijk wel benaderbaar.

FGB_8151

Alle foto’s zijn gemaakt met de D800 en de nieuwe 300mm f/4 VR met de 1.4x TC, dus op 420mm. Verder gebruikte ik de hoekzoeker en zijn alle foto’s uit de hand genomen, geen probleem dankzij de perfekte beeldstabilisatie.

FGB_8633

Hoewel vrijwel alleen maar meeuwen soorten te bewonderen zijn momenteel, zag ik ook opeens een enkele jonge Kanoet foerageren. Nadat de vogel aan mijn geschuifel gewend was kon ik hem/haar prachtig dichtbij vastleggen en heb dus vele mooie plaatjes kunnen schieten, zoals bovenstaande en onderstaande foto’s laten zien.

FGB_8628

Nu is het wachten op de terugkeer van de Drieteenstrandlopers, de Paarse Strandloper, de Rosse Grutto, de Bontbekplevier, etc, kortom: ik heb er weer zin in!

4 Replies to “Aan het strand….”

 1. Via de blog van Willie Meijne ben ik hier gekomen, wat een mooie foto’s.
  Prachtige strandopnamen van de vogels. Ik neem mij al een paar weken voor om eens naar Katwijk (aan zee) te gaan,maar telkens als ik vrij ben regent het of….waait het heel hard. Hopelijk binnenkort, want als ik dit soort plaatjes zie gaat het kriebelen.
  groetjes Ghita

  1. dank je Ghita, ja de weersomstandigheden moeten net goed zijn, en je moet ook altijd even opletten op de waterstanden, als het vloed is dan valt er weinig te beleven….?

   grt, Frank

 2. Wat geef jij die vogels dat ze yogaoefeningen gaan doen? Super hoor, mooie foto’s, zo fijn met het zand/strand als omgevingskleuren. Dat maakt het ook wel de omgeving. Je hebt heel wat uurtjes aan je website besteed, denk ik. Het ziet er goed en overzichtelijk uit! Compliment.

  groet Willie

  1. dank je Willie, als je lang genoeg bij de vogels kan zijn ga je ook allerlei gedrag zien, en meeuwen maken dit soort bewegingen als ze opstaan na het rusten op het strand. Je moet het net treffen natuurlijk….?

   grt, Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *