Steenlopers

Bij de dijk tussen Huisduinen en Den Helder zitten met vloed behoorlijk veel vogels, en ik heb een uitgebreide reportage kunnen maken van de meest voorkomende steltloper daar, de Steenloper. Deze vogel foerageert met vloed onder aan de dijk, is totaal niet schuw, dus kon ik ze redelijk goed benaderen. Al schuifelend kon ik steeds dichterbij komen om ze uiteindelijk beeldvullend vast te leggen.

Steenloper --- 500mm, 1/800s bij f/7.1 en iso 200, -2/3 stop compensatie

Hier lijkt een Steenloper even te mediteren, deze foto en alle andere zijn gemaakt met de Nikon D300s en de Sigma 50-500 OS, alle foto’s zijn uit de hand genomen, een groot aantal met gebruik van hoekzoeker om zo laag mogelijk te kunnen komen.

De volgende drie foto’s tonen een Steenloper die lekker zit te badderen, hier heb ik dankbaar gebruik kunnen maken van de hoekzoeker om de camera bijna op waternivo te kunnen houden.

Steenloper --- 500mm, 1/800s bij f/6.3 en iso 200, -2/3 stop compensatie

Steenloper --- 500mm, 1/800s bij f/6.3 en iso 200, -2/3 stop compensatie

Steenloper --- 500mm, 1/800s bij f/6.3 en iso 200, -2/3 stop compensatie

De laatste foto laat een dromerige Steenloper zien temidden van soortgenoten, er waren zoveel vogels dat het behoorlijk lastig was om een vogel geïsoleerd op de plaat te krijgen. Ik heb in ieder geval veel plezier gehad met deze vogels, zeker als je zo dichtbij kunt gadeslaan.

Steenloper --- 500mm, 1/640s bij f/8 en iso 200, -2/3 stop compensatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *