Hattem

we verblijven een paar weekjes in Hattem, waar we op de hond van mijn zus passen. Het weer is niet geweldig, maar in de tuin is genoeg te beleven en ook Puck (de hond) is een erg fotogenieke hond. Ook de kippen zijn erg mooi, zeker als je ze op laag standpunt fotografeert.

Als eerste een foto van Puck, mooi met een bloemetjes omgeving.

Puck

Alle foto’s zijn geschoten met de Sigma 50-500 OS, bovenstaande op 210mm, 1/60s bij f/6 en iso 1600 uit de hand. Je ziet hier dat met een goed belichte foto ook een hoge iso geen probleem is, ook omdat deze foto geen uitsnede is maar de volledige foto. Door het donkere weer moest ik wel een hoge iso kiezen om een nog een beetje sluitertijd te krijgen, dankzij de beeldstabilisator kan een 1/60s bij 210mm zonder problemen.

De eerste vogel in deze serie is een van de drie kippen die hier vrij rond lopen, ik weet niet wat voor soort kip dit is, maar het is wel een mooie soort. Bij deze foto lag ik op mijn knieën en gebruikte ik de hoekzoeker om vanuit deze hoek de opname te kunnen maken. De foto is geschoten op 58mm, 1/200s bij f/5.6 en iso 1600.

Kip

Als je kippen hebt, heb je (meestal) ook een kippenhok en in dat kippenhok is voer te vinden dat ook erg gewaardeerd wordt door de lokale vogeltjes! Bij de volgende foto’s ben ik enigszins verdekt opgesteld gewoon gaan zitten wachten tot er weer een vogeltje in beeld kwam, op weg naar het kippenhok om een graantje mee te pikken! De camera hing onder het statief op 5 cm boven de grond, zodat ik weer mooie laagstandpunt platen kon maken met gebruik van de hoekzoeker. Dit is overigens niet echt een ideale opstelling omdat er altijd wel een statiefpoot in de weg zit, ik wil uiteindelijk heel graag een statief welke je plat op de grond kunt leggen, ik heb al zitten zoeken, de Gitzo GT 2341L is ideaal hiervoor, en dit statief kan daarnaast ook nog weer behoorlijk hoog, niet onbelangrijk voor mijn lengte.

Als eertste plaat de Heggenmus, een mooi getekend klein vogeltje….

Heggenmus -- Nikon D300s, Sigma 50-500 OS op 500mm, 1/800s, f/6.3, iso 800

Vervolgens een Koolmees, deze zit op het verhoginkje te kijken of de kust vrij is…

Koolmees -- Nikon D300s met Sigma 50-500 OS op 500mm, 1/125s bij f/7.1 en iso 320

En als laatste nog een doorkijkje naar de Heggenmus die ook nog onder de heg (ja, echt waar…) ging scharrelen.

Heggenmus -- Nikon D300s met Sigma 50-500 OS op 500mm, 1/1000s, f/7.1 en iso 800

Een van de andere vaste bezoekers is een Roodborstje, maar deze heb ik nog niet mooi vast kunnen leggen, dat komt nog wel….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *