Diversiteit….

Vanmorgen vroeg ben ik weer gaan kijken bij de Bruine Kiekendief. Wel gezien, maar ik heb er niet echt mooie foto’s van kunnen maken. Wat wel leuk was, het uitbundige gezang van de Rietzanger. Hij zat nog wel ver weg, maar staat toch nog aardig op de foto…

Rietzanger

Deze foto is genomen vanaf statief, op 500mm, 1/400s bij f/7.1 en iso 200. Ik begin te ontdekken dat foto’s genomen van het statief toch net nog een tikje scherper zijn dan uit de hand, wat zeker loont als de foto ook nog behoorlijk moet worden uitgesneden zoals bij bovenstaande plaat.

Vervolgens ben ik eind van de dag weer bij de meeuwenkolonie gaan kijken en heb daar heerlijk een uurtje gezeten, uh, gelegen. Ik probeer daar zoveel mogelijk laag-standpunt foto’s te maken, ik mis echt een hoekzoeker om nog lager te kunnen schieten, maar dat komt nog wel. De volgende twee foto’s zijn van de gangbare soorten aldaar, nl. de Grutto en de Kluut.

Kluut

Grutto

Deze foto’s zijn genomen vanaf een monopod, schuin gestoken in de modder. De Kluut is geschoten op 500mm bij f/9 en 1/640s bij iso 200. Voor de Kluut heb ik spotmeting gebruikt omdat het wit van de vogel anders volledig ‘uitgevreten’ zou zijn, zonder enig detail. De Gruttos zijn geschoten bij f/10 en 1/320s, iso 200. Hiervoor is mijn meest gebruikte lichtmeting, Matrix meting gebruikt.

De volgende foto is van een vogel die ik nog niet eerder voor de lens had gehad, eerst dacht ik een Bontbekplevier, maar de opvallende gele ring rond de ogen betekenen dat dit een Kleine Plevier is, een klein en beweeglijk vogeltje.

Kleine Plevier

Ook deze foto is vanaf monopod geschoten, 1/320s, f/9 en iso 200, uiteraard op 500mm. Als laatste nog een vogel die je niet zo vaak ziet, een Groenpootruiter, nog kleiner dan een Tureluur. Deze foto is dan ook flink uitgesneden, het is meer ter illustratie dan een prachtige foto…. Gegevens: 500mm, 1/200s bij f/9 en iso 200.

Groenpootruiter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *