Roodborsttapuit

Afgelopen zomer tijdens onze vakantie op Texel zijn we nog een dag meegeweest met een vogelgids en dat is altijd de moeite waard. Deze mensen herkennen alle vogelgeluiden en zang en omdat ze het geluid meestal eerder horen dan dat de vogel te zien is kun je bijtijds voorzichtig proberen dichterbij te komen. Naast het fietspad in het struikgewas zagen we dus na het geluid gehoord te hebben deze Roodborsttapuit. Zonder gids was ik absoluut langs het vogeltje gefietst, want het is een erg klein beestje! Maar gelukkig heb ik hem kunnen vastleggen en dan zie je hoe mooi ook dit vogeltje is. De plaat is uit de hand geschoten met de D300s en de Sigma 50-500 OS, 1/160s bij f/7.1 en iso 200 op de maximale 500mm brandpuntafstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *