Eendentwist

gister weer eens gaan kijken bij de waterberging van Twisk. Rustig op een bankje gezeten zag ik een stel wilde eenden van een eilandje in het water glijden en zich opmaken voor een robbertje ‘bekvechten’. Eerst dreigen naar elkaar om vervolgens zeer wild achter elkaar aan te zitten, al rondjes daaiend en intussen zwom het vrouwtje rustig verder…

Erg leuk om dit gedrag eens goed te kunnen waarnemen, maar over de foto’s ben ik niet helemaal tevreden. Ik had beter voor sluitertijden voorkeuze kunnen kiezen, want dan had ik een tijd van 1/1000s kunnen kiezen i.p.v. de nu gebruikte 1/400s. Hierdoor was de beweging meer bevroren, alleen in dat geval was wel de iso omhoog gegaan. Het is altijd lastig om een goede keuze te maken, normaal wil je het optimale diafragma bij de ideale ISO (voor de D300s is dat 200) en dan is diafragma voorkeuze het beste, maar bij ‘aktie’ foto’s kan beter dus voor sluitertijden voorkeuze worden gekozen….

Foto gegevens: D300s met 50-500 OS op 500mm, 1/400s bij f/7.1 en iso 200 uit de hand.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *